Stabila ägare med lång erfarenhet

Färjeför

 

DFAB ägs till 50% av Strömma Turism & Sjöfart AB och 50% av Serco Group Plc. Styrelsen består av 3 ledamöter från respektive företag och företagets vd är Oscar Carheden.

Strömma Turism & Sjöfart AB

Strömma Turism & Sjöfart AB är ett nordeuropeiskt upplevelseföretag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna och Tyskland. Inom företaget finns kända varumärken som Strömma Kanalbolaget, Cinderellabåtarna, Stockholm Sightseeing, Paddan Sightseeing, Göra Kanal Rederi. Stromma grundades 1897 av bland annat Fredric von Rettig. Än idag är släkten von Rettig ägare.

  • Strömma Turism & Sjöfart AB är en nordeuropeisk koncern med fokus på turism. Strömma har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna och Tyskland och omsätter idag ca 100MEUR. Strömmas VD är Patric Sjöberg.
  • Bland företagets varumärken finns bl a Strömma Kanalbolaget, Cinderellabåtarna, Stockholm Sightseeing, Paddan Sightseeing, Göra Kanal Rederi och Hop-On-Hop-Off trafik.
  • Strömma har sina rötter i ett finskt bolag, Ångfartygs AB Bore, som grundades 1897 av bl.a. Fredric von Rettig. Än idag är det släkten von Rettig som äger Strömma.
  • Bore Lines förvärvade genom åren ett stort antal verksamheter med inriktning på turism och sjöfart.
  • 1999 bytte Bore Lines AB namn till Strömma Turism & Sjöfart samtidigt som en fusion med August Lindholm AB skedde.
  • Strommas vision och mål är att skapa minnen för livet och alltid överträffa gästens förväntningarna.

För mer information, se www.stromma.com

Serco Group Plc.

Sercos rötter går tillbaka till 1929- 1987 blev Serco Limited och noterades 1988 på London Stock Exchange. Serco är specialiserade på leverans av offentliga tjänster och har över 50 000 personer som arbetar inom försvar, transport, rättsväsende, immigration, hälsovård och andra medborgartjänster i fyra regioner: Storbritannien och Europa, Nordamerika, Asien och Stillahavsområdet och Mellanöstern

  • Serco Group Plc. är en uppskattad och pålitlig partner för lokala och nationella myndigheter, som levererar offentliga tjänster som förändrar resultat och har en positiv inverkan på medborgare, samhällen och kollegor. Serco kombinerar människor, processer och teknik för att uppnå målet att leverera suveräna offentliga tjänster.
  • Serco driver passagerartrafik i Storbritannien, färjetrafik mellan Skottland till Orkney- och Shetlandsöarna, färjetrafik i Stockholm samt cykeluthyrning i London och Birmingham.
  • Gemensamt för alla verksamheter är att den resande kunden alltid sätts i centrum. Målet är att göra en positiv skillnad i de samhällen där verksamheten äger rum, oavsett om det är genom lokal sysselsättning, stödja lokala företag, bidra till hållbarheten i den lokala ekonomin och miljön eller säkerställa tillgång och inkludering för alla att använda våra tjänster.
  • Serco påverkar genom motiverade medarbetare och att alltid leverera den bästa servicen

För mer information, se www.serco.com